knjizara.com
Stakleni hotel

Emili Sent Džon Mandel (autor)

Stakleni hotel
719 din
Stara cena: 899 din
U korpu

U maglovitoj divljini ostrva Vankuver leži luksuzni hotel Kajet. Sav u staklu i kedrovini, Kajet je mesto gde se prepliću sudbine. Jedne večeri, na recepciji će se, kiselinom urezana u staklo, pojaviti poruka: „Zašto ne progutaš slomljeno staklo?” Ta poruka duboko će uticati na mnoge koji su tu te večeri. Vinsent i njen polubrat Pol rade u hotelu. Uspešni finansijer Džonatan Alkaitis njegov je vlasnik. Leon Prevant, direktor međunarodne brodarske kompanije, gost je u Kajetu. Taj naizgled nevažan događaj, poput skretnice na pruzi, iz korena će izmeniti sudbine tih i mnogih drugih likova i razotkriti sve duhove prošlosti od kojih pokušavaju da pobegnu.

Preplićući s

udbine brojnih likova iz različitih životnih miljea, dozvoljavajući im da prelaze često nevidljive granice, Emili Sent Džon Mandel nam otkriva skriven svet koji postoji „između” onog koji smatramo stvarnošću. Stakleni hotel je čudesan prikaz gramzivosti i krivice, fantazije i obmane. Posredi je dirljiva priča o katastrofama i opstanku, i o bezbrojnim načinima na koje pokušavamo da pronađemo smisao života.

„Stakleni hotel je istovremeno komercijalna knjiga koja se ne ispušta iz ruku i lepa književnost vrhunskog stila i fantastične strukture. Retke su knjige koje uspeju na oba ta nivoa.”
– Toronto star

„Neobičan, suptilan i sablastan roman.”
– Kirkus rivjuz

„Ovaj genijalni roman koji će vas potpuno zaokupiti razotkriva delikatne ali neraskidive veze među ljudima, kao i dugoročne posledice koje trenutak nepažnje može izazvati.”
– Pablišers vikli

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Horor
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2020; Broširani povez; latinica; 21 cm; 312 str.; 978-86-7702-841-1;