knjizara.com
Smiren roditelj, srećna deca

Lora Markam (autor)

Smiren roditelj, srećna deca
999 din
U korpu

Revolucionarni vodič za podizanje odgovorne i srec´ne dece
Ljutnja često biva sastavni deo svih odnosa, pa i odnosa između roditelja i dece. Međutim, nemojte na njoj bazirati svoje postupke, već pokušajte da je oslušnete. Što smirenije pričate, smirenije ćete se i osećati, a i drugi će vam smirenije odgovarati. Nesmotreno postupanje usled uzrujanosti – bilo posredstvom emocija ili reči – ugrožava roditeljstvo. Bez obzira na to kako vaše dete reaguje u različitim situacijama, način na koji vi budete odgovorili oblikovaće detetov doživljaj sveta.
Na osnovu najnovijih

istraživanja o razvoju mozga i velikog kliničkog iskustva sa roditeljima, dr Lora Markam predstavlja pristup koji je istovremeno i veoma efikasan i jednostavan. Ona predočava način na koji možete negovati emocionalne veze sa vašim detetom, te omogućiti stvarnu i trajnu promenu. Roditelji koji sagledaju svoje emocije, postave zdrave granice i sa empatijom pristupe svom detetu, neće više imati potrebu da podmićuju, prete ili kažnjavaju.
Naše dete uči kako da upravlja svojim emocijama i ponašanjem tako što posmatra n?s kako upravljamo našim emocijama i ponašanjem.
Svaki izbor koji napravimo suštinski jeste kretanje ili ka ljubavi ili ka strahu. Neka vam briga za vaše dete dâ hrabrost da izaberete ljubav.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Roditeljstvo
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2021; Broširani povez; latinica; 21 cm; 256 str.; 978-86-10-04063-0;