knjizara.com
Serving the servant : Kobejn, legenda koja živi

Deni Goldberg (autor)

Serving the servant : Kobejn, legenda koja živi
1099 din
U korpu

Šta je to u vezi sa Kurtom Kobejnom što je i danas prijemčivo mladima, čak i onima koji nisu ni bili rođeni pre Kurtove smrti?
Deni Goldberg, koji je kao Kurtov menadžer i blizak prijatelj bio sve vreme uz njega, donosi jasan i iskren uvid u borbu talentovanog umetnika, koji je težio da uravnoteži integritet s ambicijom. Iz prvo

g reda posmatrao je nezapamćen uspeh albuma Nevermind, koji je od Nirvane napravio najuspešniji rok bend na svetu, a reči pank i grandž uzdigao na nivo opšte kulture; Kurtovo upoznavanje genijalne ali nepredvidive Kortni Lav kojom se i oženio, i kako je ta veza kritičarima postala dežurni krivac za sve; rođenje Franses Bin, njihove kćerke; i konačno, Kurtovu javnu borbu sa zavisnošću, okončanu tragičnom smrću koja je zauvek promenila tok istorije roka.
Ostavljajući po strani uobičajenu opsesiju nemirom i depresijom koji su očito opsedali Kurta, Serving the Servant bavi se njegovom genijalnošću kada je reč o rokenrolu, potom njegovom saosećajnošću, ambicijama, te njegovom zaostavštinom koja je već decenijama duža od njegove karijere. On je bio impresionista koji je znao da je zvuk reči u pesmi važan kao i njihovo doslovno značenje u rečniku, i koristio je stihove da prenese osećanja jednako koliko je osećanja koristio da donosi konačne zaključke. Jedan je od tek šačice umetnika u istoriji rokenrola koji su istovremeno komunicirali na više kulturoloških jezika, uključujući energiju hard roka, integritet panka, zaraznu prepoznatljivost hitova i inspirativnu privlačnost društvene osvešćenosti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Rok muzika
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2021; Broširani povez; latinica; 22 cm; 270 str.; 978-86-10-03592-6;