knjizara.com
Rani radovi

Kosta Čavoški (autor)

Rani radovi
1100 din
U korpu

U odabranoj kolekciji ranih radova, Kosta Čavoški otkriva svoje intelektualno i političko putovanje od komuniste do istaknutog liberala i srpskog rodoljuba.
Preplićući rane studentske tekstove sa kasnijim dubokim analizama, Čavoški nudi dragocen uvid u dinamične društvene i političke promene u Jugoslaviji i Srbiji.
Od studentske pobune 1968. do kritičke analize komunističkog sistema, ova knjiga je vitalan prilog razumevanju jugoslovenske i srpske istorije i politike.

Rani radovi Koste Čavoškog predstavljaju značajan uvid u jugoslovensku i srpsku akademsku misao i društvene promene u drugoj polovini 20. veka. Ovaj intriganta

n opus radova je kolekcija ranih tekstova Koste Čavoškog koji istražuju i analiziraju promene u jugoslovenskom i srpskom društvu, kulturi i politici. Poseban fokus je usmeren na demokratizaciju visokog obrazovanja u Jugoslaviji i njene dugoročne posledice??.
Čitaoci se u Ranim radovima Koste Čavoškog upoznaju sa fascinantnom analizom preobražaja političke misli u Srbiji. Kao autor i analitičar, Čavoški se bavi ključnim promenama u političkom pejzažu Srbije u vremenu komunističke vladavine. Na sebi svojstven način, autor pokazuje kako se politička samosvest i aktivizam razvijaju i transformišu u okviru društvenih i istorijskih konteksta.
Rani radovi Koste Čavoškog nudi važan uvid u akademski i društveni kontekst vremena. Ova knjiga pokazuje kako je promena ideologije uticala na obrazovanje, kulturu i politiku u Jugoslaviji.

Politička transformacija
Čavoški, koji je kroz lično iskustvo prešao put od komuniste do liberala i srpskog rodoljuba, u ovoj knjizi otkriva svoju političku transformaciju i razvoj samosvesti. Kroz njegove rane radove, čitaoci mogu uvideti njegovo postepeno odmicanje od komunističkih stavova i usvajanje liberalnih i nacionalnih ideja, što predstavlja važan deo njegove intelektualne evolucije??.
Čitaoci će se upoznati sa intelektualnom rigoroznošću i analitičkim sposobnostima autora, koji uspešno usmerava i analizira složene društvene i političke tokove u periodu komunističke vladavine u Jugoslaviji u drugoj polovini 20. veka.

Knjiga kao dokument vremena
Rani radovi Koste Čavoškog je izuzetna za sve koji teže dubljem razumevanju političkih promena u Srbiji. Ona predstavlja ključni resurs za studente političkih nauka, istoričare i sve one koji se interesuju za socio-političke studije u regionu??.

„Rani radovi“ su više od samo zbirke članaka. Ova knjiga je svojevrsni istorijski dokument. S jedne strane, hroničarski prikazuje promenu mišljenja jednog čoveka u skladu sa promenama u njegovoj zemlji i svetu. S druge strane, ona predstavlja važan dokument vremena koji pruža dragocen uvid u kompleksnu istoriju srpske političke misli.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srbija
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Catena Mundi; 2023; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 238 str.; 978-86-6343-203-1;