knjizara.com
Prodavačica

Sajaka Murata (autor)

Prodavačica
712 din
Stara cena: 891 din
U korpu

Keiko Furukura ima 36 godina i tačno polovinu svog života zaposlena je kao prodavačica u mini-marketu. Tu se jedino oseća kao da ima svrhu i po prvi put u životu uklopljena je u svoje okruženje. Prateći ritam svakodnevnih poslovnih obaveza i kopirajući izgled, ponašanje i govor svojih kolega Keiko je gotovo savršeno sakrila svoje nesnalaženje u svetu odraslih i prilagođenih.
Međutim, kako godine prolaze, pritisak društva na nju da se uda, rodi decu i nađe bolji posao postaje sve neprijatniji prisiljavajući Keiko da preduzme neke prilično neobične akcije.

Briljantan

roman o neuklopljenosti i nerazumevanju prikazan kroz psihu nezaboravne naslovne junakinje postao je ogroman hit u Japanu sa više od 650.000 prodatih primeraka da bi potom bio preveden na 20 jezika, a u Engleskoj i Americi je nedeljama boravio na top listama najprodavanijih knjiga.

„Uzbudljivo čudan i zabavan japanski roman o neobičnoj prodavačici iz mini-marketa. Uznemirujuća i potpuno nepredvidiva knjiga – moj primerak je prepun podvučenih rečenica.“
Sali Runi, autorka knjige Razgovori sa prijateljima

„Prodavačica je mali književni dragulj. Roman u isto vreme čudan, britak i smireno dubok, pravi dar za sve koji su ikada osetili da se ne uklapaju u "normalan svet". “
Rut Ozeki, autorka knjige Priča za biće vremena

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Japanska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Booka; 5. izdanje, 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 117 str.; 978-86-80830-25-4;