knjizara.com
Praktični veb-dizajn
naučite osnove veb dizajna koristeći HTML5, CSS3, Bootstrap, jQuery i Vue.js

Filipe Hong (autor)

Praktični veb-dizajn
1159 din
Stara cena: 1221 din
U korpu

Veb-dizajn je proces kreiranja veb-sajtova. Ovaj proces obuhvata nekoliko različitih aspekata, uključujući raspored veb-stranice, kreiranje sadržaja kao i grafički dizajn. Ova knjiga nudi sve ono što vam je potrebno da znate kako biste kreirali veb-sajtove.
Na samom početku ove knjige objašnjen je značaj veb-dizajna kao i osnovne komponente dizajna koje se koriste prilikom kreiranja veb-sajtova. Ova knjiga će vam dati i savete kako da radite brzo i efikasno sa veb-tehnologijama, kao što su HTML5, CSS3 i JavaScript. Takođe, uradićete projekat koji se odnosi na kreiranje statičkog sajta koji ima dobar raspored. Nakon toga, u

čićemo JavaScript i jQuery kako bismo na kraju kreirali dinamički sadržaj za potrebe vašeg veb-sajta. Nakon puštanja u rad našeg osnovnog veb-sajta zajedno sa dinamičkom funkcionalnošću, prelazimo na kreiranje responsive veb-sajtova koristeći više naprednih tehnika, kao što je Bootstrap. Zatim, učićete o pametnim načinima kako da dodate dinamički sadržaj, a i upoznaćete nove UI tehnike, kao što su Adaptivni UI i Material Design. Ovo sve će vam pomoći da shvatite značajne koncepte poput prikazivanja sa serverske strane i UI komponente. Na samom kraju, biće reči o različitim alatkama koje koriste developeri kako bi olakšali sebi posao.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Web dizajn
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: CET; 2019; Broširani povez; latinica; 24 cm; 354 str.; 978-86-7991-415-6;