knjizara.com
Praktična primena novog Zup-a
sporna pitanja i odgovori : analiza i komentar najznačajnijih otvorenih pitanja praktične primene novog Zakona o opštem upravnom postupku (2016)

Katarina Golubović, Stevan Lilić, Katarina Manojlović Andrić (autor)

Praktična primena novog Zup-a
880 din
U korpu

Novi ZUP sadrži brojne i značajne novine kada je reč o upravnom postupanju. Autori su se u ovom izdanju opredelili da selektivno obrade ključna sporna pitanja praktične primene novog ZUP-a i da pruže instruktivne odgovore za pravilno postupanje.
Polazeći od potreba službenih lica koja primenjuju ZUP, kao i drugih subjekata koji dolaze u dodir s upravnim postupkom, ovaj stručni materijal obrađuje 18 spornih pitanja i nudi odgovore s instruktivnim komentarom kako u tim situacijama postupati. U materij

alu nisu linearno obrađene sve odredbe ZUP-a, jer za tim nema praktične potrebe, već su selektivno analizirane odredbe koje su sporne sa stanovišta praktične primene novog zakona. Iz tih razloga date su samo one odredbe koje se odnose na sporna pitanja ZUP-a. Selektivno su izložene i norme drugih zakona (npr. o javnim nabavkama, eksproprijaciji, državljanstvu) u neposrednoj vezi s primenom ZUP-a, kao i referentne sudske i upravne odluke od značaja za praktičnu primenu ZUP-a.
Ovaj stručni materijal za primenu ZUP-a rađen je prema svetskim standardima za izradu „priručnika“ .

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Upravno pravo , Upravni postupak
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Službeni glasnik; 2018; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 304 str.; 978-86-519-2162-2;