knjizara.com
Planeta laži

Jovica Stojanović (autor)

Planeta laži
1287 din
Stara cena: 1430 din
U korpu

Knjiga antropologa Jovice Stojanovića Planeta laži prvi je spis domaćeg autora o ovoj zanimljivoj temi. O lažima i umeću laganja, kao i istoriji laganja, Stojanović govori argumentovano, bez dlake na jeziku, provokativno i intrigantno. Od Biblije do danas ispitao je i kritički komentarisao sve motive koji utiču na (ne)moral laganja. Mitove o lažima Stojanović je do temelja preispitao i doveo u pitanje.
Prof. dr Ratko Božović

Stojanović se iscrpno bavi jednom od najprisutnijih psihopatologija, ali pokazuje i prirodnost laži, jer je potvrdio da je laž prisutna i u flori i fauni na načine koji su naprosto impresivni. Laž je i uslov

i umeće preživljavanja, ali ovde je žestoko kritikovana moderna civilizacija koja više počiva na lažima nego na istinama. Koliko god da je tema opskurna, Stojanović je učinio sve da bude i zanimljiva i društveno relevantna.
Prof. dr Jovan Marić

U knjizi Planeta laži autor se minuciozno i akribično bavi najprisutnijom svakodnevnom socijalno-patološkom pojavom kakva je laganje. Ko ne laže? Lažu svi, jer laž je jedan od osnovnih fenomena ljudskog postojanja. Stalno smo u vrtlogu laži iz koga sigurnog izbavljenja nema. Jovica Stojanović govori istinu o lažima, koja nije prijatna, ali je otrežnjujuća. Njegovo intelektualno poštenje i hrabrost su bez premca.
Prof. dr Jovan Bukelić

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihopatologija
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Čigoja; 2017; Broširani povez; latinica; 21 cm; 479 str.; 978-86-531-0296-8;