knjizara.com
Pacijent iz sobe 19

Zoran Žmirić (autor)

Pacijent iz sobe 19
rasprodato

Žmirić je trenutačno jedno od najboljih i najubojitijih pera hrvatske književnosti. Blockbuster i Pacijent iz sobe 19 možemo ubrojiti u sam vrh hrvatske, ali i europske antiratne proze.
Denis Derk, Večernji list
.
Sjajan, društveno bitan roman. Čitati, pamtiti, dugo nositi u sebi.
Davor Špišić, Jutarnji list
.
Da je ostao samo na ratnoj priči, Žmirić bi iza sebe imao još jedan sjajan roman, ali on je krenuo i korak dalje... Potrebne su nam ovakve knjige - hrabre, jasne i direktne. Uočiti ono što nije dobro prvi je korak na putu oporavka. A Žmirić je to u ovom romanu napravio.
Marinko Krmpotić, Novi list
.
Iznimno djelo, k

njiga koju mora pročitati svako misleće biće s ovih prostora. Prvi veliki antiratni roman koji za temu, mjesto i vrijeme radnje, ima Domovinski rat. Time nastavlja niz Remarquea i Tri ratna druga, Hemingwaya i Zbogom oružje, Krleže i Barake 5B.
Bojana Radović, Večernji list
.
Zoran Žmirić je majstor neočekivanih završnih romanesknih obrata i istančane psihološke karakterizacije, pogotovo kad su u pitanju ratne priče koje u njegovoj interpretaciji uvijek zadiru duboko u istinu koju nije uvijek lako podnijeti, baveći se nuspojavama kolektivnog i onim neizrecivim što dobra književnost ipak zna nepogrešivo formulirati.
Marina Vujčić
.
Žmirić je neumoran i angažiran kritičar društva, dobar promatrač i duhovit pisac, jedan od najuvjerljivijih i najvažnijih glasova književnosti ovih prostora. Ne sjećam se kada sam zadnji put pročitala tako potresnu, pametnu i točnu knjigu na tu temu.
Anne-Kathrin Godec

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Književna radionica Rašić; 2019; Broširani povez; latinica; 21 cm; 191 str.; 978-86-6351-060-9;