knjizara.com
Neverstvo - razumeti ne znači opravdati

Ester Perel (autor)

Neverstvo - razumeti ne znači opravdati
1650 din
U korpu

Zašto neverstvo baš toliko boli? Šta kada se pojavi treća osoba? Kada oprostiti neverstvo? O trenutku odluke: raskid ili ostanak zajedno? Da li je tačno da muškarci varaju iz dosade i straha od intimnosti, a žene iz usamljenosti i želje za bliskošću? Ukoliko prolazite ili poznajete nekoga ko prolazi kroz agoniju izneverene ljubavi, ili ste upravo izašli iz nje, ili se opraštate od bivše preljubničke veze, ovo je knjiga za vas.
Autorka Ester Perel piše o tome u ovom ozbiljnom, snažnom, hrabrom i nadasve mudrom vodiču kroz ljubavno neverstvo. Knjiga je i novi

pogled na terapiju bračnog neverstva i na krajnje granice neverstva, ali bez osuda i ideoloških klasifikacija, sa razumevanjem koje ne znači nužno i opravdavanje neverstva.
Prva reakcija i večita pitanja: Ko je kriv?, Sa kim saosećati: sa prevarenim partnerom, sa nevernim, sa ljubavnikom ili sa decom? Zašto baš sada? Zašto baš s njim/s njom?; A na mene nisi mislio/mislila..; Da li razvod pruža više samopoštovanja nego praštanje? Šta sa emocionalnim neverstvom?…
Najnovija istraživanja pokazuju da su male šanse da se izvučete sa neverstvom – dve trećine preljubnika biva uhvaćeno, ali ipak samo 15% veza završi zbog neverstva, tj. prekršenog psihološkog ugovora o dugovečnosti odnosa ljubavi. Da li to znači da su psiholozi u pravu kada tvrde da neverstvo, iako za mnoge ljubavne veze, naročito brakove, predstavlja pravi pakao, postaje društveno prihvatljiva pojava i odgovor na dosadu u braku?! Ester Perel (Esther Perel) se smatra jednom od najoriginalnijih i najpronicljivijih autora na temu modernih partnerskih odnosa i neverstava u vezama.

ŠTA KADA SE POJAVI TREĆA OSOBA?

Prva reakcija: Ko je kriv?
Kako se nositi sa moralnim i emotivnim krivinama neverstva?
Zašto o važnim pitanjima odnosa razgovaramo tek kada nastupi kriza?
Reakcije šireg kruga porodice, prijatelja, društva i kulturnog miljea
Partnerska terapija i oporavak posle neverstva
MUDAR VODIČ KROZ LJUBAVNO NEVERSTVO

Ukoliko prolazite ili poznajete nekoga ko prolazi kroz agoniju izneverene ljubavi, ili ste upravo izašli iz nje, ili se opraštate od bivše preljubničke veze, ovo je knjiga za vas.
Profesor dr Nevena Čalovska Hercog, sistemski porodični psihoterapeut,
Asocijacija sistemskih terapeuta

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Međupolni odnosi
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Psihopolis institut; 2018; Broširani povez; latinica; 20 cm; 324 str.; 978-86-6423-047-6;