knjizara.com
Najbolja jela Srbije
tradicionalna jela iz kuhinje tvorca Karađorđeve šnicle

Milan Stojanović, Milovan Mića Stojanović (autor)

Najbolja jela Srbije
2379 din
Stara cena: 2799 din
U korpu

U nastojanju da širokoj publici prikažu vrednosti domaće kuhinje, kulinarski majstori Milovan Mića Stojanović i Milan Stojanović izdvojili su iz srpske kulinarske riznice najlepša jela koja se na tradicionalan način pripremaju u domaćinstvima i restoranima.
U srpskoj kuhinji postoji oko hiljadu petsto zapisanih recepata za jela od kojih se većina još uvek priprema. U ovoj knjizi odabrano je više od stotinu savremenih varijanti tradicionalnih srpskih jela i kulinarskih proizvoda, među kojima se nalaze i jela usvojena iz stranih kuhinja, koja su postala deo domaćeg kulinarskog nasleđa. Prikazana su r

eprezentativna jela iz svih krajeva Srbije, kao i originalna jela zasnovana na upotrebi tradicionalnih namirnica i kreirana u gastronomskoj radionici profesora Milovana Miće Stojanovića, svetskog kulinarskog prvaka i autora čuvene karađorđeve šnicle.
Čitanje ovog kuvara, nadahnutog raznovrsnošću i kvalitetom tradicionalne kuhinje, omogućiće nam ne samo da s lakoćom pripremamo domaća jela nego i da obogaćeni novim saznanjima upotpunimo užitak posete restoranima nacionalne kuhinje.
Sva prikazana jela pripremljena su i fotografisana specijalno za potrebe knjige, a zatim i poslužena gostima čuvenog restorana „Mićina domaća kujna“.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kuvarski recepti, srpski
Ostali naslovi iz oblasti: Kuvari

Izdavač: Laguna; 2. izdanje, 2021; Tvrd povez; latinica; 20 cm; 247 str.; 978-86-521-2447-3;