knjizara.com
Moj otac Pablo Eskobar

Huan Pablo Eskobar (autor)

Moj otac Pablo Eskobar
679 din
Stara cena: 799 din
U korpu

Ako je neka porodična hronika istorija tišine, potrebno je da prođe vreme ne bi li se prolomila grmljavina istine.
Da li su najvećeg svetskog kriminalca u novijoj istoriji ubili pripadnici kolumbijske policije ili američke tajne službe, rivali iz neprijateljskog kokainskog klana ili je ipak postojala još jedna mogućnost? Ova i ostale tajne koje su sačuvane i nakon brojnih igranih, dokumentarnih filmova i serija inspirisanih kokainskim mega-bosom, rasvetljene su tek kad je autor ove knjige, Huan Pablo Eskobar, odlučio da do kraja progovori o svom ocu. Tek sada

se obelodanjuje prava istina o učešću nekih članova najbliže rodbine u smrti neumoljivog gangstera i pouzdano govori o tome kakav je on bio privatno, a kakav kao političar.
Ova biografija koja činjenice crpi sa samog izvorišta otkriva čime je Ekobar uticao na mnoge mafijaše iz drugih zemalja, pa i sa Balkana, i kako je stvoren kult njegove ličnosti kod dobrog dela Kolumbijaca koji i dan-danas masovno posećuju njegov grob. Kontroverzni život Pabla Eskobara i teško nasleđe, koje autor Huan Pablo još uvek nosi, skrojili su veoma uzbudljivo štivo koje je za vrlo kratko vreme postalo latinoamerički i planetarni bestseler.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Južna Amerika
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Laguna; 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 326 str.; 978-86-521-2056-7;