knjizara.com
Mafija - Osveta

Mafija - Osveta
rasprodato

Mafija je igra koja je poznata pod različitim nazivima u različitim zemljama, ali je najpoznatija u Rusiji, gde je i nastala. U Rusiji je podjednako rado igraju svi – učenici, studenti, top-menadžeri, kao i službenici nacionalne bezbednosti. Širom zemlje postoje klubovi ljubitelja „Mafije”, a takmičenja i turniri se održavaju redovno. Postoje i TV emisije o ovoj popularnoj igri. „Mafiju” je 1986. godine izumeo sovjetski student Dmitrij Davidov. U igru se prvi zaljubio Moskovski državni univerzitet, gde je Davidov studirao psihologiju, a za njim su usledile ostale sovjetske ustanove visokog obrazovanja. Popularnost igre p

roširila se na zapadnu Evropu i SAD putem zastupnika Istočnog bloka.
Popularnost „Mafije” je u velikoj meri porasla zahvaljujući italijanskoj TV seriji „Hobotnica”, koja je emitovana u Sovjetskom Savezu u drugoj polovini osamdesetih.
Kako se igra širila, počela je da dobija sve više naziva („Špijuni” ili „Vukodlaci”, na primer).U Rusiji su danas poznate mnoge verzije „Mafije” – pravila, sastav uloga, kodeks igre i optimalan broj igrača varira od igre do igre. Pokušali smo da napravimo kolekciju najboljih varijanti igre. Pored toga, objavljujemo i takmičarska pravila igre „Mafija”, koja su znatno stroža nego uobičajena pravila.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Igre , Stripovi
Ostali naslovi iz oblasti: Strip

Izdavač: Darkwood; 2017; Tvrd povez; latinica; 978-86-6163-443-7;