knjizara.com
Ljubavni život

Cruja Šalev (autor)

Ljubavni život
792 din
Stara cena: 990 din
U korpu

Jara je mlada, udata žena na postdiplomskim studijama, Arije je muškarac dvostruko stariji od nje, prijatelj njenih roditelja iz mladosti. Ono što započinje kao toliko puta ispričana priča o burnoj vezi mlade žene i starijeg muškarca brzo se pretvara u grozničav, uznemirujući kurs anatomije opsesije. Jara se od prvog trenutka prepušta neodoljivoj erotskoj privlačnosti kojom Arije zrači – njegova arogancija i proračunata uzdržanost jednako je uzbuđuju koliko i odbijaju. Ona zaboravlja na sebe, svoje potrebe i želje, a trenuci vrhunskog užitka stapaju se s poniženjem i samoomalovažavanjem.

Napisan jedins

tvenim stilom, u kome se opažanja prepliću s mislima i snovima, što svemu daje poetski ritam, Ljubavni život omogućava čitaocima da zarone u kovitlac osećanja i impulsivan i svojeglav um pripovedačice. Zavodljiv i provokativan, roman istražuje kako telo i seksualnost, tako i psihološke aspekte ljubavi, požude i strasti.

Ljubavni život je u Nemačkoj prodat u dva miliona primeraka, a Der Spiegel ga je uvrstio u dvadeset najboljih romana svetske književnosti u poslednjih četrdeset godina.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Hebrejska (jidiš) književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Booka; 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 303 str.; 978-86-80830-56-8;