knjizara.com
Knjiga izgubljenih prijatelja

Liza Vingejt (autor)

Knjiga izgubljenih prijatelja
1104 din
Stara cena: 1299 din
U korpu

Autorka bestselera Dok još nismo bile vaše.

„Izvanredan i ohrabrujuć istorijski roman.“
– Library Journal

Luizijana 1875: u burnom razdoblju Rekonstrukcije tri mlade žene primorane su dazajedno krenu u opasnu potragu. Hani je oslobođena robinja, Lavinija, razmažena naslednica siromašne plantaže, a Džuno Džejn Lavinijina polusestra kreolka. Pod teretom dubokih rana i strahovitih tajni, na putu za Teksas susreću brojne odmetnike i vojnike koji još vode rat izgubljen deceniju ranije.

Lavinija i

Džuno Džejn otisnule su se u potragu za ukradenim nasledstvom, ali Hani, otetoj od majke pre kraja ropstva, hodočašće na zapad ponovo budi mučno pitanje: da li je njena davno izgubljena porodica i dalje tamo negde?

Luizijana 1987: Benedeta Silva mora da vrati pozamašan studentski kredit, a radi kao učiteljica u siromašnoj seoskoj školi. Gradić Ogastin na Misisipiju podozriv je prema novim idejama i novim ljudima, Benedeti je teško da gleda kako njeni učenici žive u nemaštini. Ali usred čvornovatih živopisnih hrastova i oronulih kuća na plantažama nalazi se vek stara povest o tri mlade žene, davnom putovanju i skrivenoj knjizi koja može promeniti sve.

„Obožavaoci istorijskih romana poštovaće vezu između sadašnjosti i prošlosti, dok će ljubitelji pustolovina uživati u putovanju koje podseća na Doživljaje Haklberija Fina.“
– Booklist

„Predivan roman! Iako potgresan iz njega zrače radosti i optimizam. Savršeno opravdanje da se sklupčate na kauču i čitate.“
– Bookreporter

„Najlepša prednost istorijskih romana leži u tome što iz njih saznajemo ono što nas ne uče u školama.“
– All About Romance

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Istorijski roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 208 str.; 978-86-521-4351-1;