knjizara.com
Kako biti kreativan : drevni vodič za inovativno razmišljanje

Aristotel (autor)

Kako biti kreativan : drevni vodič za inovativno razmišljanje
748 din
Stara cena: 880 din
U korpu

Kada su u pitanju novine i kreativno razmišljanje, još uvek kaskamo za starim Grcima. Između 800. i 300. godine pre nove ere, promenili su svet zapanjujućim pronalascima – demokratija, alfabet, filozofija, logika, retorika matematički dokaz, racionalna medicina, kovanice, kanoni arhitekture, drama, skulpture vrlo nalik životu i takmičarska atletika. Ništa se od toga nije slučajno desilo. Prepoznajući moć novog i pokušajima da razumeju i rašire dalje uslove koji ovo čine mogućim, Grci su bili prvi koji su pisali o inovacijama i čak prvi zabeležili reč za stvaranje nečeg novog. Ukratko, Grci su „iz

mislili“ samu inovaciju – i još uvek imaju štošta o njoj da nas nauče.

Kako biti kreativan su očaravajuć i zanimljiv uvod u ključne ideje i primere inovativnog i kreativnog razmišljanja stare Grčke. Armand D’Angur pruža živopisne nove prevode odlomaka od Aristotela, Diodora i Ateneja, uz originalni grčki tekst. Ove reči osvetljavaju i oslikavaju bezvremene principe kreiranja nečeg novog – pozajmljivanje i prilagođavanje postojećih ideja ili stvari, ukrštavanje raznorodnih elemenata ili kritika i remećenje trenutnih uslova.

Od istinite priče o Arhimedovom Eureka momentu do Aristotelovih razmišljanja o fizičkoj promeni i političkim inovacijama, pa do priča o tome kako su remećenje i takmičarski duh uneli novine u grčki način ratovanja i vizuelne umetnosti, Kako pronaći rešenje ispunjen je vrednim uvidima u to kako se promena dešava – i kako je privući.


Ostali naslovi iz oblasti: Filozofija

Izdavač: Miba Books; 2022; Broširani povez; latinica; 21 cm; 157 str.; 978-86-6026-093-4;