knjizara.com
Jedna ruža sama

Mjuriel Barberi (autor)

Jedna ruža sama
479 din
Stara cena: 599 din
U korpu

Autorka bestselera Otmenost ježa donosi nam priču o potrazi jedne žene za ocem kojeg nikad nije upoznala i ljubavlju za kakvu nije znala da je moguća.
Roz je upravo napunila četrdeset godina i odlazi u Kjoto na poziv advokata kako bi prisustvovala čitanju testamenta svog oca Harua. I tako, prvi put u životu Roz dolazi u Japan, gde se, odsevši u kući oca kojeg praktično nije ni poznavala, oseća sve usamljenije i napuštenije. Dok je Pol, Haruov asistent, vodi u obilazak Japana koji je osmislio njen pokojni otac, gorčinu i bes koje Roz oseća smiruje tišina kamenja i drveća zen bašti kroz koje prolaze. Tokom tih šetnji

, ona upoznaje poznanike svog oca – grnčara i pesnika, staru prijateljicu, kućnu pomoćnicu i šofera – a razgovori s njima pomažu joj da prihvati deo sebe koji je oduvek odbacivala.
I dok se čitanje testamenta bliži, otac joj polako, posthumno, otvara svoje srce pružajući kćerki duboki uvid u ljubav koju je gajio prema njoj, kao i priliku da prihvati svoje životne gubitke i zaceli svoju dušu.

„Velelepna romansa prožeta drevnom mudrošću i bogata melanholijom ljubavi i gubitka.” – Le Monde

„Istovremeno putešestvije kroz tajanstveni pejzaž i poetsko razmišljanje o misteriji ljubavi.” – Actualitte

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2021; Broširani povez; latinica; 21 cm; 158 str.; 978-86-7702-956-2;