knjizara.com
Ishrana zapisana u genima
nauka o gojaznosti i istina o dijetama

Džajls Jeo (autor)

Ishrana zapisana u genima
1099 din
U korpu

Zbog čega se sve više gojimo?
Zašto neki ljudi teže skidaju kilograme od drugih?
I zašto dijete ne funkcionišu?
Davanje moralne dimenzije hrani sada je pojačano i društveni mediji su toga puni. Zdrav život je sam po sebi postao moralno postignuće, a višak kilograma fizička manifestacija pohlepe, manjka samokontrole i lenjosti. U vremenu dezinformacija i pseudonauke, svet se sve više goji, a tvorci dijeta se obogaćuju.
U ovoj ins

pirativnoj knjizi, koja će vas naterati da se zamislite, doktor Džajl Jeo demistifikuje mnoštvo različitih popularnih pristupa ishrani koji su danas dostupni, ispituje da li možemo da budemo metabolički zdravi a da ne budemo mršavi, i konačno, razmatra da li skorašnja genetička otkrića mogu zaista da posluže u vremenu personalizovanih dijeta, koje su savršeno skrojene prema našim genima.
Razumevanje biologije unosa hrane postalo je apsolutno neophodno ako želimo da efikasno rešimo problem gojaznosti i poboljšamo naše zdravlje u trenutnom prehrambenom okruženju. U sadašnjoj klimi postistina, knjiga Ishrana zapisana u genima predstavlja odbranu nauke zasnovane na dokazima, kao i njen trijumf. Ovo je u stvari knjiga protiv dijeta! Smatrajte je sistematskom kritikom prehrambenih dezinformacija zasnovanih na lošoj (ili nikakvoj) nauci.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ishrana , Dijeta
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna medicina

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2020; Broširani povez; latinica; 21 cm; 335 str.; 978-86-10-03415-8;