knjizara.com
Globalna istorija neznanja

Piter Berk (autor)

Globalna istorija neznanja
1056 din
Stara cena: 1320 din
U korpu

Bogata, široka istorija neznanja u svim oblicima, od antike do danas, koju je autor posvetio,,učiteljima i učiteljicama ovog sveta, herojima i heroinama svakodnevnog truda da se izleči neznanje”.
Kroz istoriju, svako doba je o sebi mislilo da poseduje više znanja od prethodnog. Renesansni humanisti su na srednji vek gledali kao na eru tame, prosvetiteljski mislioci su pokušavali da pometu sujeverje razumom, moderna država blagostanja je nastojala da ubije „giganta” neznanja, a u današnjem hiperpovezanom svetu naizgled neograničene informacije lako su nam dostupne. Ali šta je sa znanjem izgubljenim tokom vekova? Da li smo zaista manje neuki od naših predaka?
U ovoj izuzet

no originalnoj knjizi Piter Berk istražuje dugu istoriju neznanja čovečanstva o religiji i nauci, ratu i politici, biznisu i katastrofama i otkriva izuzetne priče o mnogim oblicima neznanja – istinskog ili lažnog, svesnog i nesvesnog od političara koji su prekrojili evropske granice 1919. do politike uzbunjivanja i poricanja klimatskih promena. Rezultat je živo istraživanje ljudskog znanja kroz vekove i važnost prepoznavanja njegovih granica.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Epistemologija
Ostali naslovi iz oblasti: Sociologija

Izdavač: Geopoetika; 2024; Broširani povez; latinica; 24 cm; 286 str.; 978-86-6145-433-2;