knjizara.com
Đavo gudi na raskršću : razgovori sa Čarlsom Simićem

Vesna Roganović (autor)

Đavo gudi na raskršću : razgovori sa Čarlsom Simićem
445 din
Stara cena: 495 din
U korpu

Iz izuzetno podsticajnih i mudrih upitnih provokacija dijalog Roganović–Simić pretvara se u uzbudljivi, metatekstualni teatar u kom se otkrivaju nova značenja brojnih termina i ubeđenja, uverenja i mitologema intimnih datuma, mitologija svakodnevice i kreativnih podozrenja spram samoće koja je na nivou „romantike egoizma”... Sagovornici su inspirativno angažovane mudre sluge božanstvu Poezije u svetu i vremenu koje podstiču izuzetnu pesničku izričitost, čarobnu erudiciju, epifanijski originalne i strasno otvorene i nepoštedne odgovore na brojna pitanja o ličnom životu, istoriji, politici, filozofiji, svetu i pojedincu, o razlozima života i razlozima poezije. Dozirana a životna i

spovednost i funkcija sećanja kod vrlo autopoetičkih iskaza velikog pesnika, ubedljivost u otvorenosti i stavovima, sve je to u medijskom pakovanju ovde kao stereo-prožimanje intelektualno požrtvovanog čitanja i onog kultivisanog nivoa i bogatstva poetske eksplicitnosti koji i od života dobija koncentrat, stih o disanju sudbine, izuzetnu auto-biografiju o prožimanju svih vremena i svih predela koji traju i žive u pesniku.
Tu su, naravno, i uputno kompetentni, opravdano neizbežni, obogaćujući činjenični pasaži o događajima, priznanjima i odlikama stvaralačkog statusa same ličnosti i dela velikog Čarlsa Simića... Bez fingirane uzdržanosti ili pak samozanemarujućeg manirizma, Vesna Roganović uspeva da nam uzbudljivom I sadržajnom otvorenošću, uz znanje i iskustvo, ali i energiju i radoznalost, intervju pretvori u podelu darova i otkrića s čitaocima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Književnici
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Dereta; 2017; Broširani povez; latinica; 21 cm; 121 str.; 978-86-6457-109-8;