knjizara.com
Biološki slom i nestajanje Srba u Hrvatskoj (1880-2011)
od višegeneracijskog i starosjedilačkog, autohtonog i konstitutivnog, do manjinskog statusa

Svetozar Livada (autor)

Biološki slom i nestajanje Srba u Hrvatskoj (1880-2011)
1100 din
U korpu

Ova monografija je kompleksno štivo, koje je mogao napisati samo autor koji suvereno vlada sa nekoliko nauka: sociologijom, istorijom i demografijom. Svetozar Livada je u tome uspio. Do sada su mnogi narodi nestali, a da razlozi savremenoj nauci nisu potpuno poznati. Takvi su Etrurci, Tračani, Hazari… Zahvaljujući monografiji Svetozara Livade razlozi nestajanja Srba u Hrvatskoj biće svima poznati. Zato rukopis ove monografije potrebno je što pre objaviti i medijski predstaviti javnosti.
Prof. dr Bra

nislav Đurđev, demograf

Dr Livada, kao ozbiljan i objektivan znanstvenik, na 138 stranica kompjuterskog teksta, dokumentarno objašnjava postojanje Srba na području Hrvatske „od višegeneracijskog i starosjedilačkog, autohtonog i konstituivnog do manjinskog statusa“.
Dr Livada zaključuje rad sa 13 stranica kraćih citata Tuđmanovih tekstova i tekstova njegovih sljedbenika o koncepciji prirode rata. Da pojasni ciljeve kompletnog ponašanja autora citira dijelove Tuđmanovih izjava o rješenju srpskog pitanja u Hrvatskoj, o Šešelju i „šešeljizmu“ i sl. Plediram da se cijela ova dokumentarna studija dr Livade objavi, tim više što su nacionalistička djela većinom bez dokaznog materijala ali raspiruju međunacionalnu mržnju.
Dr Vesna Čulinović Konstatinović

Livada je vrlo argumentovano, po regijama, gradovima i županijama ukazao na demografske promjene u strukturi srpskog stanovništva, ističući ujedno i razloge zbog kojih je do očitog demografskog sloma došlo. Važno je da se ova knjiga pojavila, ponajprije stoga jer će ostaviti jasno svjedočanstvo o užasno traumatičnom vremenu, kojeg je ova zemlja proživjela i sistematskom zločinu prema srpskom stanovništvu, kojeg više nitko ozbiljan ne može negirati.
Dr sc. Dragan Markovina

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Genocid , Demografija , Hrvatska
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Službeni glasnik:Prometej - Novi Sad; 2018; Broširani povez; latinica; 23 cm; 190 str.; 978-86-515-1333-9;