knjizara.com
Zovišta

Vesna Prugić Mileusnić (autor)

Zovišta
792 din
Stara cena: 880 din
U korpu

Ovo je zbirka pesama o putovanju kroz život. Pesnikinja putuje kroz sebe. Tu gde zastane rađa se pesma, misaona slika, ali i ona stvarna slika oca,majke, brata, druga… ljubavi koja je beskrajna i večna. Putovanje se nastavlja i izvan sebe, kroz poznate ličnosti, uzore iz sveta književnosti i nauke, jer pesnikinja je, pre svega, odgovorna prema svom unutrašnjem biću, onom duševnom i duhovnom, a potom i prema svojoj profesiji i prema svima iz svoje okoline.

Ona to sve spaja u jedan okvir, jedan ciklus koji je životni i sveprožimajući, od detinjstva do odraslog doba u kojem se vraća u detinjstvo. Pesnikinja na

m svojim putovanjem kroz život, u ovim pesmama, kazuje, zbori o svemu što tiho živi u nama, čitaocima. Ona je puna razumevanja za sve, kako za one o kojima piše, tako i za one kojima su njene reči upućene. Potpuno književnim stilom i pažljivo, pesnikinja nam pokazuje i svoju profesionalnu stranu, a spoj ova dva čini neraskidivu vezu u putovanju kroz ovu zbirku pesama. U mnoštvu stihova koji odišu alegorijom, metaforom i simbolima, pesnikinja nas vešto vodi kroz svet u kojem saznajemo da život, koliko god nije fer, ipak je lep i vredi svaki minut proveden u njemu.

Mr Nera Legac Rikić

Vesni Prugić Mileusnić je važno da kroz svoje pevanje oda priznanje svima koji su njeni saputnici kroz njene radosti, boli, bitke, gubitke. To je njen način da za svoje najdraže ostavi trag u vremenu. Ona nalazi vremena da osmatra i poteže svakodnevne teme kroz svoje odnose sa bližnjima. Sa svojim precima, podjednako kao i sa svojim potomcima. Ne odriče se starih vrednosti, ali ni doživljaja sa novih putovanja. Negde između tradicije i prihvatanja novog ona stvara svoje impresije, prihvata ih kao saradnike u svojoj fascinaciji životom.

Jelena Stojsavljević

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaća književnost , Domaća poezija
Ostali naslovi iz oblasti: Poezija

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2024; Tvrd povez; ćirilica; 20 cm; 138 str.; 978-86-515-2277-5;