knjizara.com
Zovem se Dunja

Nenad Milkić (autor)

Zovem se Dunja
799 din
U korpu

Roman "Zovem se Dunja" otvara jednu od najvećih tabu tema u Srbiji - abortus! To je priča posvećena svoj deci, onoj koja su rođena i onoj koja nisu! Govori o ljubavi, strahovima, snovima, nadanjima, pokajanju i opraštanju, otkriva čovekovu prirodu, podseća na izgubljene duhovne vrednosti, vodi nas do Sveta nerođene dece i vraća u surovu realnost.
Kroz

priču o devojčici Dunji i njenim drugarima iz Sveta nerođene dece, koji u snovima posećuju svoje roditelje pokušavajući da im ukažu na greh koji su počinili, autor pitkim i zanimljivim pripovedanjem ističe problem abortusa i šalje jasnu poruku o vrednosti porodice, o povezanosti roditelja i dece i značaju njihovog odnosa. Ne zauzimajući strane i ne osuđujući nikog, kroz razmišljanja, osećanja i postupke likova, daje viđenje problema sa različitih stanovišta.
Iako se u njoj prepliću i mistika i stvarnost, i ljubav i razočaranje, i greh i pokajanje, knjiga "Zovem se Dunja" se ne može svrstati ni u jedan žanr - ni u fantastiku, ni u psihologiju, ni u ljubavne romane. Jedno je sigurno - nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srpska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dobra knjiga; 2014; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 291 str.; 978-86-86013-23-1;