knjizara.com
Zabranjena sam

Anuk Markovič (autor)

Zabranjena sam
1270 din
U korpu

Snažno verovanje i lične žudnje dovode do raskola u porodici na ovom dosada nepoznatom putovanju duboko unutar sekte ultraortodoksnih hasidskihJevreja, Satmara. Snažno pripovedanje obojeno ličnim iskustvom autorkekoja je svoju zajednicu napustila sa 19 godina kako bi izbegla ugovorenibrak.
Godine 1939., petogodišnji Josif je svedok ubistva svoje porodice, kojeje počinila rumunska fašistička organizacija, Gvozdena garda. Njegauzima služavka - hrišćanka i odgaja ga kao svog sina. Pet godina posletoga, Josif spasava mladu devojku, Milu, čiji roditelji su ubijeni nakonnacističkih deportacija. Josif pomaže

Mili da pronađe utočište kodZalmana Šterna, vođe satmarske zajednice; Mila odrasta sa njegovomkćerkom, Atarom. Dve devojke stvaraju čvrstu vezu, ali kako stasavaju,Atara počinje da oseća da je uzdržani jevrejski fundamentalizam sputava,dok Mila prihvata svoju veru i ulogu ugledne mlade žene u zajednici.Kada se Josif vrati i izabere Milu za svoju nevestu, ona daje sve odsebe da bude savršena supruga, ali očajnički izbor nakon deset godinaneplodnog braka preti da je odvoji od svega -- i svakog -- što voli.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Stylos art; 2014; Broširani povez; latinica; 21 cm; 295 str.; 978-86-7473-628-9;