knjizara.com
Uspon i pad moje Zvezde

Miloš V. Rajković (autor)

Uspon i pad moje Zvezde
rasprodato

Ovo je knjiga o jednoj generaciji na prelomu vekova, ideologija, epoha. Knjiga o jednom simbolu koji je trebalo da bude internacionalan, a postao je iracionalan. O fudbalu kao vernom ogledalu naših života i naše stvarnosti. O jednom srpskom klubu kome su najveći evropski trofej doneli Jugosloveni. Pred čitaočevim očima ređaju se protekli događaji i ljudi kojih više nema, vraćaju se prizori iz prošlosti, žalosne, ponosne i nezaboravne u isti mah.
Miloš Rajković, naš poznati novinar i pisac, deleći sa čitaocem svoje radosti i razočaranja, ispričao je priču i o sebi i o Beogradu, o Bulbuderu, Zvezdari, Topčiderskom brdu i Marakani. Nije štedeo nikoga, o

tkrivao i svoje sumnje i svoje slabosti. Uhvatio je duh jednog doba i jednog pokoljenja čija je zvezda bleštavo sijala nadohvat ruke, na vrhovima prstiju. I Zvezda je morala da padne. Kao žrtva na oltaru naših grehova, kao znak pokleklog naroda, kao oružje u rukama poraženih. A opet, možda je ovo piščeva i naša „žal za mladost“. Za onom Zvezdom. Za nama samima i onim što smo bili. Tempi passati. (Milan St. Protić)
Ova knjiga može da posluži kao svojevrstan putokaz u zlatno vreme domaćeg fudbala, kada je odnos mladih prema sportu uopšte bio iskren i viteški, kada je u društvu, medijima i sportskim klubovima bilo kudikamo više entuzijazma i nekoristoljubivosti nego danas. Ona govori o svima onima u čijim grudima kuca pravo sportsko srce. (Dragan Džajić)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Fudbal
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Laguna; 2. izdanje, 2014; Broširani povez; latinica; 21 cm; 171 str.; 978-86-521-1141-1;