knjizara.com
Tolerancije i kontrola kvaliteta čeličnih otkovaka

Dragan Ilić (autor)

Tolerancije i kontrola kvaliteta čeličnih otkovaka
1650 din
U korpu

Autor je u priručniku Tolerancije i kontrola kvaliteta čeličnih otkovaka uložio trud da deo EU normi, koji se specifično odnosi na mašinsku industriju i procese toplog oblikovanja čelika, pojasni i sažme u vidu uputstava za upoznavanja sa aktuelnim propisima i procedurama i njihovom primenom u industrijskom inženjeringu i kovačkoj praksi. Ovaj priručnik predstavlja jedan od prvih pokušaja da se pomogne u procesu uključivanja domaće kovačke industrije na tržište EU, kroz upoznavanje i razumevanje sistema upravljanja kvalitetom tog tržišta. Preduslov za izlaz

ak na tržište koje je strogo regulisano propisima i pravilima, kao što je tržište EU, je i potpuno razjašnjenje zahteva datih u EURONORM standardima za svaku granu industrije, pa tako i za ovu. Priručnik može da bude od velike koristi onima iz kovačke industrije (sa naglaskom na sveobuhvatnoj kontroli kvaliteta iz te oblasti), koji tek započinju privrednu saradnju i prilagođavanje propisima EU.
Priručnik svakako može biti koristan za studente, stručnjake i tehnička lica iz područja industrijskog inženjeringa koje obrađuje, jer sadrži dosta različitih ivrlo bitnih informacija na jednom mjestu koje uveliko prevazilaze temu samog rada.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Čelične konstrukcije
Ostali naslovi iz oblasti: Mašinstvo

Izdavač: AGM knjiga; 2019; Broširani povez; latinica; 25 cm; 163 str.; 978-86-6048-004-2;