knjizara.com
Starlet

Vesna Aleksić (autor)

Starlet
rasprodato

Roman "Starlet" je namenjen 25-ogodišnjacima i svima onima koji su to nekad bili, svima koji su voleli i nisu imali dobar auto - posveta je koja se može naći na kraju ovog romana, napisanog u obliku jednog "e-maila" . U njemu je zahvaćeno vreme od velikog koncerta "Partibrejkersa" 1997-me u Beogradu, do proleća 2003.
U prepisci koja se vodi preko okeana, opisan je život jedne grupe mladih, bez mnogo naracije i pouka ali sa prenosom i razmenom dubokih osećanja. Starlet je lik tanke, razdragane plavušice koji je već planetarno poznat, simbol mladalačke bezbrižnosti i porinuća u život, čak i onda kad mladima taj život i nije nešto naklonjen.
Sa desk- to

pa sa slikom Bodiroge i Stojakovića, kad se otvori "new mail" sa potpisom Starlet, kreće dirljiva priča o ljubavi i starom kamionetu zvanom "trak", priča koja nikog ne optužuje ali podseća da su mnoga vrata zatvorena čak i onda kad se na njih lupa, nestrpljivo i jako kako to mladi već čine. "Bang on the door" je inače prepoznatljiv slogan kompanije koja, proizvodeći likove poput Starlet, inače ima nameru da ulepša svet, a ipak ima toliko skrivenih značenja.....


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Filip Višnjić; 2004; latinica; 17; 162 str.; 86-7363-404-0;