knjizara.com
Silazak do boginje
ženski put inicijacije

Silvija Brinton Perera (autor)

Silazak do boginje
1496 din
Stara cena: 1760 din
U korpu

Inspirativna knjiga Silvije Brinton Perera koja istražuje duboko ukorenjenu potrebu savremene žene da se vrati sopstvenom ženskom izvoru. Autorka naglašava važnost povratka boginji kao ključnog elementa u potrazi za celovitošću. Kroz svoje delo, Perera istražuje kako su žene često postale "kćeri oca", potiskujući vlastite ženske instinkte kako bi se uklopile u muški orijentisano društvo. Knjiga nas poziva na putovanje povratka svom izvoru i revitalizaciju onoga što patrijarhat često percipira kao opasnu pretnju. Silvija Brinton P

erera hrabro poziva čitatelje da istraže dubine vlastite ženske snage i da osnaže svoj duh, pružajući inspiraciju za otkrivanje i slavlje ženske autentičnosti. "Silazak do boginje" je značajan doprinos razumevanju i osnaživanju ženske prirode u današnjem društvu.
Povratak boginji veoma je važan aspekt potrage savremene žene za celovitošću jer predstavlja njeno vraćanje sopstvenom, ženskom izvoru i duhu. Kao uspešne žene, mi smo mahom „kćeri oca”: da bismo se što bolje prilagodile muški orijentisanom društvu, same smo odbacile svoje ženske instinkte i energetske modele, kao da već nije dovoljno što ih kultura sakati i nipodaštava. Zato se moramo vratiti svom izvoru i revitalizovati ono što patrijarhat često vidi samo kao opasnu pretnju i što naziva strašnom majkom, aždajom ili vešticom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Žene , Mitologija , Analitička psihologija
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Fedon; 2023; Tvrd povez; latinica; 21 cm; 164 str.; 978-86-81702-24-6;