knjizara.com
Sigurnosni instrumentalni sistemi u procesnoj industriji

Mihajlo Stambolić (autor)

Sigurnosni instrumentalni sistemi u procesnoj industriji
660 din
U korpu

Knjiga je, pre svega, namenjena inzenjerima koji se bave projektovanjem procesnih postrojenja i instalacija, zatim ljudima odgovornima za nabavku strane tehnologije u okviru investicionih poduhvata, kao i drzavnim institucijama zaduzenim da unapredjuju propise o zastiti i smanjenju opasnosti po okolinu usled rada procesnih postrojenja.
Kriterijumi pouzdanosti sigurnosnih instrumentalnih sistema tek od nedavno se primenjuju u inzenjerskoj praksi i medjunarodnim standardima, a analiticki pristup koji je zaokupljao paznju autora, omogucio je da sigurnosni instrumentalni sistemi adekvatno odgovaraju rizicima od kojih stite procesna postrojenja.

Time je postignuta bolja ekonomicnost u raspolaganju sredstvima za zastitne funkcije u procesu. Kako SCG bude bila sve bliza evropskim integracijama, uskoro ce biti neophodna primena evropskih standarda o upravljanju rizikom.
Knjiga je napisana u toku "pecalbarskog" rada u Sahari, gde je autor imao pristupa najnovijoj literaturi iz ove oblasti. Prvobitni tekst knjige je doziveo vise izmena, kako bi postao sto pristupačniji citaocima koji poseduju opstu tehnicku kulturu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Tehnologija
Ostali naslovi iz oblasti: Tehnologija

Izdavač: Građevinska knjiga; 2005; Broširani povez; latinica; 24 cm; 351 str.; 86-395-0407-5;