knjizara.com
Savladajte strah od neuspeha

Vilda Hale (autor)

Savladajte strah od neuspeha
1870 din
U korpu

Koliko ste puta propustili nešto što bi moglo da vam promeni život, a sve zato što ste se previše plašili? Da li vas strah od neuspeha tera da odugovlačite? Da li vas vaš perfekcionizam sprečava da preduzmete akciju? Onda treba da nastavite da čitate...

Greške i neuspesi često nas ostavljaju sa osećanjem nedostojnosti. Misli poput „Nisam dovoljno dobar/dobra“ ili „Nisam dovoljno pametan/pametna“ preplavljuju nam um. Zašto tako oštro osuđujemo sebe? Svako doživi neuspeh u nekom trenutku svog života.

Ali u našem društvu uspeh se slavi, dok se neuspeh smatra nečim od čega se treba kloniti.

Da li neuspeh treba da

bude nešto zbog čega se stidimo, nešto zbog čega se osećamo bezvredno?

Znati kako da se nosimo sa neuspehom čini veliku razliku kada je u pitanju naše mentalno zdravlje i naša sposobnost da se vratimo na noge...

Kao preduzetnici,autorki i ljudskom biću, neuspeh mi nije stran; Mislim da nema nikoga ko to nije doživeo na ovaj ili onaj način, zbog čega sam se osećala inspirisano da napišem ovu knjigu. Protraćila sam mnogo godina i toliko prilika jer se nisam osećala dovoljno spremno ili dobro. Stalna briga i sumnja u svoje sposobnosti činili su da se osećam zatočenom, beznadežnom i jadnom. Bila sam zarobljena u strašnim izmišljenim scenarijima. Strah me je sputavao više od bilo koje druge prepreke.

Razumem kakav je osećaj kada glas u tvojoj glavi uvek traži način da te zadrži. Ali sada je vreme da počnete da negujete novi glas: onaj koji vas podseća da ste dovoljno dobri i koji vas ohrabruje da krenete kada vam se čini da se sve raspada.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Samopomoć , Psihologija uspeha
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Sezam book; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 158 str.; 978-86-6105-271-2;