knjizara.com
SQL i SQLgpt - od osnova do složenih rešenja

Mihailo Zoin (autor)

SQL i SQLgpt - od osnova do složenih rešenja
2200 din
U korpu

Prva knjiga na srpskom jeziku koja kombinuje štampani tekst i generativnu veštačku inteligenciju (SQLgpt) kao metod za sticanje neophodnih iskustava za ovladavanje jednim od najtraženijih programskih jezika.

U uvodu smo objasnili zašto je korisno naučiti SQL programski jezik, kao i u kakvim sve ulogama može da se nađe SQL developer.

Prvi deo knjige:

Naučićete osnove programskog jezika SQL kroz detaljno upoznavanje sa naredbama, klauzulama, operatorima i funkcijama. Svakom de

lu sintakse programskog jezika SQL posvećeno je posebno poglavlje koje je podeljeno na informativne celine: uvod i sintaksa, kako funkcioniše, primeri upotrebe, performanse, ograničenja i zablude, saveti i najbolje prakse. Na kraju svakog poglavlja možete da proverite stečeno znanje vežbajući odgovaranja na kviz pitanja.

Za detaljno objašnjenje je korišćen šablon:

- Uvod i sintaksa
- Kako funkcioniše
- Primeri upotrebe (osnovni, srednji i napredni)
- Performanse
- Ograničenja i zablube
- Zaključak
- Kviz

Drugi deo knjige:

- Praktično iskustvo kroz primere: Ne postoji bolji način da se naučeno primeni i zapamti nego kroz rad na realnim primerima. Ovi primeri su vaš most između teorijskog znanja i njegove praktične primene.
- Priprema za intervju za posao: Ne dozvolite da vas stres od intervjua iznenadi. Vežbanje odgovora na tipična pitanja za intervju može bitno da poveća vaše samopouzdanje i šanse za uspeh.
- Efikasna upotreba pomoćnih tabela: Naučite kako da strukturirate složene upite pomoću pomoćnih tabela, čime ćete poboljšati čitljivost i modularnost vaših upita, čineći ih lakšim za razumevanje i održavanje.
- Samostalno učenje i istraživanje: Postanite stručnjak u rešavanju problema kroz samostalno istraživanje uz SQLgpt. Ova veština će vam omogućiti da ostanete u toku sa stalnim promenama u IT sektoru i da budete samouvereni u svoju sposobnost da pronađete rešenje za bilo koji izazov.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: SQL , Programski jezici
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2024; Broširani povez; latinica; 26 cm; 399 str.; 978-86-7310-597-0;