knjizara.com
Python za programere
3200 din
U korpu

Python je nedavno rangiran kao najpopularniji programski jezik današnjice prema TIOBE indeksu, posebno zahvaljujući njegovoj širokoj primenjivosti u dizajnu, prototipiranju, testiranju, implementaciji i održavanju. Sa ovim ažuriranim četvrtim izdanjem, naučićete kako da izvučete maksimum iz Pythona, bez obzira da li ste profesionalni programer ili neko ko ovaj jezik koristi za rešavanje problema u određenoj oblasti.
Pažljivo napisano od strane priznatih eksperata za Python, novo izdanje se fokusira na verziju 3.10, donoseći ovo važno delo o Python jeziku potpuno ažurirano na pet verzija, uključujući pokrivenost nedavno objavljene Python 3.11.

Iz predgo

vora
Programski jezik Python miri mnoge očigledne kontradikcije: elegantan ali pragmatičan, jednostavan ali moćan, veoma je visokog nivoa, ali vas ne ometa kada treba da bavite sa bitovima i bajtovima. Pogodan je za programere početnike, ali i odličan za stručnjake.
Ova knjiga je namenjena programerima koji su prethodno bili upoznati sa Pythonom, kao i iskusnim programerima koji prvi put dolaze na Python sa drugih jezika. Pruža brzu referencu na sam Python, najčešće korišćene delove njegove ogromne standardne biblioteke i nekoliko najpopularnijih i korisnih modula i paketa nezavisnih proizvođača. Python ekosistem je toliko porastao u bogatstvu, obimu i složenosti da se više ne može očekivati da će jedna knjiga biti enciklopedijska. Ipak, knjiga pokriva širok spektar oblasti primene, uključujući veb i mrežno programiranje, rukovanje XML-om, interakcije baze podataka i brzo numeričko računarstvo. Takođe istražuje Pythonove višeplatformske mogućnosti i osnove proširenja Pythona i njegovog ugrađivanja u druge aplikacije.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Python
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Mikro knjiga; 2023; Broširani povez; latinica; 24 cm; 688 str.; 978-86-7555-468-4;