knjizara.com
Putovanje zvano igra

Marko Babić (autor)

Putovanje zvano igra
1900 din
U korpu

Marka Babića - arhitektu i stručnjaka za marketing - javnost je po prvi put upoznala pre nešto više od dve godine kada je na svojim društvenim mrežama podelio vest o svojoj dijagnozi, Ewingovom sarkomu, retkom obliku raka kostiju sa kojim se susreo. Svoju bolest pretvorio je u putovanje na koje je pozvao sve nas, prvo kroz Instagram objave, a zatim i kroz redove svoje knjige.

Knjiga je pisana u formi dnevnika i sadrži pedesetak priča koje hronološki prate Markov život sa bolešću, od njegovog saznanja do prihvatanja i življenja sa njom. Iznoseći u dnevniku svoje misli, Marko je želeo da podeli najdublji deo sebe, ali i da ostavi neizbrisiv trag svojim najbližima.

Pomislil

i biste da je PUTOVANJE ZVANO IGRA knjiga o raku, a zapravo je priča o optimizmu, nadi i radosti života koja nam je svima potrebna. Marko Babić je svoju bolest pretvorio je u putovanje na koje je pozvao sve nas, prvo kroz Instagram objave, a zatim i kroz redove svoje knjige. S pisanjem je započeo prvenstveno zbog sebe. Bilo ga je strah da će sve zaključke o životu do kojih je došao zaboraviti čim ozdravi. Zato je svoje misli zapisivao, kako bi im se u budućnosti mogao vraćati. Vrlo brzo suočio se s jako lošom prognozom te je odlučio da će tekstovi koje piše u slučaju najgoreg scenarija biti deo njega koji će ostaviti svojim ćerkama. Hteo im je primerom da im pokaže da se čovek sa životnim izazovima može nositi uzdignute glave i s osmehom na licu. Knjiga PUTOVANJE ZVANO IGRA se bavi teškom temom, ali Markov pogled i stil pisanja ističu druge životne vrednosti: optimimizam, humor, nadu, predanost i disciplinu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Dnevnici
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Makart; 2024; Broširani povez; latinica; 21 cm; 276 str.; 978-86-87115-47-7;