knjizara.com
Pravilno okruživanje sebe predmetima
izabrane priče i pisma

Danil Harms (autor)

Pravilno okruživanje sebe predmetima
770 din
U korpu

Pravilno okruživanje sebe predmetima se sastoji od izbora zanimljivih priča i manje poznatih, ali ništa manje zanimljivih pisama Danila Harmsa.

Groteska i slepstik Harmsove proze i dramaturgije demaskiraju očigledne logičnosti postojanja, ogojavajući njegove apsurdne mehanizme. U njegovom životu i stvaralaštvu je sve - od nestandardnih književnih formi do poriva da neprestano menja svoj pseudonim - protivrečno, iracionalno i revolucionarno.

Odlično je sagledavao i razumeo stvarnost, ali nije želeo da bude deo nje, zbog čega je stvaralaštvu pristupao sa nadrealističke pozicije. Pri pomnijem u

dubljivanju u Harmsovo stvaralaštvo u svemu, što je pisao, primetan je autorov očaj zbog dehumanizacije, vladavine laži i praznine u svakodnevici komunističke uranilovke. I mada je njegovo stvaralaštvo daleko od bilo kakve politike, ne bez osnova - vlast je u njemu videla nemilosrdnog kritičara. Ova knjiga je objedinila priče i pisma Danila Harmsa, izuzetnog pisca, čiji je život bio neprekidan umetnički čin, stvaralaštvo bez granica.
?
Dobrodošli u bezumno-nejasan, apsurdno-nerealan, ironično-smešan i deklarativno-čestiti svet Danila Harmsa!

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ruska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Silesija; 2020; Broširani povez; latinica; 21 cm; 111 str.; 978-86-80824-03-1;