knjizara.com
Početak rada sa jezikom Java za Eclipse
Učenje jezika i razvojne platforme

Bernhard Stepan (autor)

Početak rada sa jezikom Java za Eclipse
2640 din
U korpu

Mnogi ljudi bi želeli da nauče Javu, ali početak rada nije lak pošto programiranje pomoću Jave zahtevanajmanje dve stvari: učenje programskog jezika i razvojnog okruženja. Pomoću mnogih primera u ovojknjizi je pokazano kako je jezik strukturiran. Osim toga, korišćeno je razvojno okruženje Eclipse kaoprimer moćne alatke za podučavanje razvoja Java programa.

U prvom delu knjige „Osnove“, stičete Java i Eclipse osnovno znanje. U tom delu je postavljen temeljprogramiranja, obezbeđen je kratak pregled Java tehnologije i pokazano šta je posebno u objektno-orijentisanom programiranja.

U drugom del

u koji se zove „Java jezik“, sve se svodi na suptilnosti Java jezika i tu nastaju prve male Javaaplikacije pomoću finog spoja znanja i praktičnih vežbi.

„Java tehnologija“ je i naziv i fokus trećeg dela koji vas takođe upoznaje sa pravilima kojih bi trebalo dase pridržavate tokom programiranja i šta su biblioteke klasa i koje su njihove prednosti. Osim toga,naučićete kako da testirate programe i šta su algoritmi i kako da ih programirate.

Četvrti deo, „Java projekti“, omogućava vam da primenite sve prethodne elemente u aplikaciji pomoćugrafičkog korisničkog interfejsa. Projekat pokazuje kako da se razvije veća aplikacija deo po deo pomoćurazvojnog okruženja Eclipse. „Dodatak“ se završava delom o čestim greškama koje se mogu javiti kadakoristite Eclipse i Glossary.

Svi primeri programa koji su razmatrani u knjizi, kao i dodatni materijal, nalaze se u arhivskoj datotecikoja je dostupna besplatno na veb sajtu izdavača.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Java , Programski jezik
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Agencija EHO; 2023; Broširani povez; latinica; B5; 516 str.; 978-86-80134-52-9;