knjizara.com
O Veneciji

Meri Makarti (autor)

O Veneciji
594 din
Stara cena: 699 din
U korpu

Zadivljujuc´e putovanje u jedan od najslavnijih gradova na svetu.
„Pronicljiva zapažanja i zadivljujuc´e razumevanje venecijanskog ukusa i karaktera.“
– New York Herald Tribune

Nepogrešivim okom romanopisca Meri Makarti stvara knjigu koja spaja umetnost, politiku, religiju, muziku i istoriju kako bi iznedrila živi portret „najlepšeg grada na svetu“.

Poput slikara koji dočarava suštinu grada na platnu, Makartijeva upotrebljava reči da bi stvorila zapanjujuc´e vizuelne prikaze koji osvetljavaju očaravajuc´i život i stare i nove Venecije. Iz svog stana s pogled

om na vrt jedne palate Makartijeva nas vodi u muzeje i samostane ovog grada kanala i gondola, Makijavelija i Tintoreta. I otkriva neke malo poznate činjenice: Venecijanci vole kuc´ne ljubimce, ali više mačke nego pse; u Drugom svetskom ratu saveznici su zauzeli grad sa flotom gondola; a bez Napoleona, Venecija ne bi bila ono što je danas.

Od drevnih korena funte mesa Mletačkog trgovca do sasvim običnih detalja svakodnevnog života, sve je tu – veličanstvene freske, uzvišena Mocartova muzika, Bogorodica i sveci. Ujedno sveobuhvatan putopis i moc´na reportaža, knjiga O Veneciji je svedočanstvo o ljubavi Makartijeve i Grada kanala.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Italija
Ostali naslovi iz oblasti: Putopisi, reportaže

Izdavač: Laguna; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 160 str.; 978-86-521-4884-4;