knjizara.com
Nit lepote

Alan Holingherst (autor)

Nit lepote
rasprodato

Leto je 1983, a mladi Nik Gest doselio se na Noting Hil, u potkrovlje kuće porodice Feden: Džeralda, ambicioznog novog konzervativnog poslanika, njegove bogate supruge Rejčel i njihove dece Tobija i Ketrin. Niku je Tobi bio idol na Oksfordu, ali će mu u Londonu problematična Ketrin, porodična kritičarka i buntovnica, postati i prijateljica i neprijatna odgovornost.
Dok zemlja cveta osamdesetih godina, Nik, neupućen u politiku i novac, postaje deo sveta porodice Feden – velikih zabava, iznenađujućih savezništava, čitave parade komičnih i pretećih čudovišta. U eri beskrajnih

mogućnosti, Nik otkriva da može da se bavi lepotom – opsesijom kojoj se pokorava baš kao što se njegovi prijatelji pokoravaju moći i bogatstvu.
Nit lepote rasprostire se preko četiri izuzetne godine promena i tragedije. Bogato izatkana, emocionalno nabijena, razoružavajuće smešna, predstavlja vrhunac opusa jednog od najboljih pisaca na engleskom govornom području.

„Roman koji je zaslužio Bukerovu nagradu više od ijednog prethodnog dobitnika.“
The Sunday Times

„Holingherstova Nit lepote je zaslužila svu pompu koja je prati.“
Daily Telegraph

„Teško je dovoljno nahvaliti prošlogodišnjeg dobitnika Bukerove nagrade. Ali, možda je dovoljno reći da je Holingherstova slika osamdesetih hipnotički dobra.“
Evening Standard

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2005; Broširani povez; latinica; 21 cm; 432 str.; 86-7436-365-2;