knjizara.com
Najgora nedelja. Ponedeljak

Eva Amores, Met Kozgrouv (autor)

Najgora nedelja. Ponedeljak
891 din
Stara cena: 990 din
U korpu

Svako nekad ima loš dan. Ili nedelju. Ali Džastinova je neprevaziđena!

Znaš ono kad ti nova sedmica počne loše? Pred celim razredom obratiš se nastavnici sa „mama”? Promašiš odlučujući gol u finalu školske utakmice? Pukne ti internet milisekund pre nego što treba da pobediš u maratonskoj video-igrici?

Ništa to nije!

Džastin je u novoj školi, suočen sa školskim siledžijom. Njegova mama se upravo udala za očuha koji možda jeste, a možda i nije vampir. Njegov tata vozi džinovski toalet na točkovima. A njegovu mačku su verovatno oteli vanzemaljci.

Džastin Čejs doživljava NAJGORU NEDELJU otkad je sveta i veka! I to sve pre nego što je uopšte

počeo svoj prvi dan u toj potpuno novoj školi.

Utešno je da ima savršenu priliku da pokaže svoje umec´e u bazenu. Tako je izgledalo. Ali, evo baš sada, on visi sa ivice deset metara visoke skakaonice ispred čitavog svog razreda i ne nosi ništa osim heklanih gac´ica koje se paraju!

A tek je… PONEDELJAK!
Nažalost po Džastina, svako od njegovih novih iskustava c´e proc´i užasno, sramotno, zapanjujuc´e, smešno i nešto će krenuti POGREŠNO. Ovo je brza i uzbudljiva knjiga koja c´e nasmejati decu. Ona ima za svakoga ponešto i govori o današnjoj deci. Umesto da nam pokažu kako Džastin izgleda, tvorci ove knjige daju nam slagalicu tipa: uoči razlike. Umesto da nam pokažu vožnju autobusom, daju nam je kao scenu iz video-igrice. Ovo je vizuelno zanimljiva knjiga, koja čak ima i praznu tablu gde čitaoci mogu da dodaju neka od zabavnih imena za kamion Džastinovog oca.

Oh, jesmo li već rekli da je kamion Džastinovog oca džinovski toalet na točkovima? Ili, da je Džastin odbačen u svoju novu školu u kamionu, pred očima cele škole? Ili da Džastin, zbog trovanja hranom, ima hitnu situaciju u stomaku, a sprema se da uđe na školski plivački karneval i postoji svaka šansa da bi to moglo da izazove kod braon? Pa, sada jesmo. Dakle, smatraj se upozorenim. Ovo je vrsta grubog, smešnog i potpuno interaktivnog iskustva koje c´e deca voleti.

Čitajući ovu knjigu za decu, čitaoci će:
-Potpuno razumeti svakog budućeg novog učenika u razredu.
-Uvideti da baš svaki roditelj ima svoj način za blamiranje dece, potpuno nenameran.
-Smejati se grohotom.

Knjiga za čitavu porodicu, a za svakog u njoj poneko drugačije iskustvo.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: knjige za školarce
Ostali naslovi iz oblasti: Romani i priče za decu

Izdavač: Propolis Books; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 194 str.; 978-86-80802-99-2;