knjizara.com
Mocart CD

Mocart CD
rasprodato

Mocartovi zemaljski tragovi davno su nestali. Umro je pre trideset šestog rođendana i istog časa kročio u budućnost. Njegova muzika se davno izdigla iz vremena u kome je živeo i zrači kroz vekove. Svaka generacija u toj muzici pronalazi nešto novo, a bez nje bi bila daleko siromašnija. Umro je samo 9 nedelja posle premijere Čarobne frule. Ono što je ostavio za vreme kratkog boravka na Zemlji, toliko je uzvišeno da se graniči sa neshvatljivim.

Disk kroz preko 1.000 prozora prikazuje neobičan, kratak, ali plodan život jednog od najvećih kompozitora svih vremena, Volfgana Amadeusa Mocarta. Na ovaj način s

e kroz preko sto ilustrovanih stranica, bazu podataka svih kompozicija, rečnik nepoznatih termina i preko 1.200 muzičkih zapisa (u midi i mp3 formatu) čitalac, ali u isto vreme i gledalac i slušalac, upoznaje sa kompletnim radom ovog velikog austrijskog umetnika. Sa zvučnim zapisima u trajanju od preko 100 sati ovaj disk je najkompletnije ilustrovano delo o jednom kompozitoru. Zato će biti podjednako interesantan i mlađima i starijima.

Korisnik diska može istraživati Mocartovo delo čitajući biografiju i automatskim skokom na sve kompozicije iz odredjenog perioda, a sa druge strane može pronaći podatke ili slušati kompozicije (cele ili u delovima) iz određenih grupa (simfonije, koncerti, kamerna muzika, opere , sonate...)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Mocart
Ostali naslovi iz oblasti: Knjige o muzici

Izdavač: Multisoft; 2005; latinica; 86-83473-21-X;