knjizara.com
Međunarodni standardi finansijskog izveštavanja
službeni tekstovi

Međunarodni standardi finansijskog izveštavanja
rasprodato

Međunarodni standardi finansijskog izveštavanja, objavljeni u ovoj knjizi kao službeni tekstovi, primenjuju se u Republici Srbiji od 1. januara 2004. godine na osnovu odredbi Zakona o računovodstvu i reviziji.

U ovom izdanju, na 962 strane sadržani su zvanično odobreni tekstovi Međunarodnih standarda finansijskog izveštavanja (MSFI), odnosno Međunarodnih računovodstvenih standarda (MRS), koji su na osnovu rešenja Ministarstva finansija i ekonomije Republike Srbije objavljeni u "Službenom glasniku RS". Ovo su prak

tično prvi zvanični, odnosno "službeni tekstovi" Standarda objavljeni u skladu sa postupkom koji obezbeđuje sigurnost kvaliteta prevoda pod nadzorom Komisije za praćenje primene Međunarodnih računovodstvenih standarda koju je imenovala Vlada Republike Srbije.

Na osnovu standarda sadržanih u ovoj knjizi "Privredni savetnik" priprema još dve publikacije: "Priručnik o računovodstvenim politikama u skladu sa Međunarodnim standardima finansijskog izveštavanja" i priručnik "Primena Kontnog okvira za preduzeća i zadruge - uz primenu Međunarodnih standarda finansijskog izveštavanja".

Na osnovu materije koja će biti sadržana u ove tri publikacije "Privredni savetnik" će organizovati posebna savetovanja i kurseve za osposobljavanje polaznika za prelazak na vođenje poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izveštaja u skladu sa Međunarodnim standardima finansijskog izveštavanja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Računovodstvo , Bilansi , Standardi
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Privredni savetnik; 2004; ćirilica; 24 cm; 963 str.; 86-7323-027-6;