knjizara.com
Komadići života
Poezija

Zoran R. Tomić (autor)

Komadići života
445 din
Stara cena: 495 din
U korpu

Autor se posle dve, nedavno objavljene, knjige pripovedaka i eseja – „Emotivna preslišavanja“ i „Trnje u snovima“, okušao i u poeziji. I to po svemu sudeći vrlo uspešno, već samim tim što je recenzent „Komadića života“ bio sve glasovitiji književnik, Enes Halilović, romansijer i pesnik u neprekidnom usponu.
Zbirka je mešavina lirskog, filozofskog pa i stvarnosnog, dijagnostičkog, kritičnog naboja. Pisana mestimice u prvom licu, pokatkad i ženskom, doprinosi autentičnosti i punoći izraza. Sadržina odgovara nazivu: doista su posredi komadići života, čas sastavljeni, čas rastavljeni, pokidani, razlomljeni. Ima tu pesama nade i verovanja, al

i ne retko i pomirenisti i pesimizma. Ljubavi; fenomena vremena, smrti.
Autor ne štedi ni sebe, ni svoje „junake“, odnosno „junakinje“. Nalazimo u knjizi prigušene vapaje, iskrenost do bola, sećanja, promašaje, propuštene šanse. Mnogo je dokaza u prilog da će čitaoci u Zbirci pronaći i neku „svoju“ pesmu, obnoviti lične uspomene. Tomić varira između različitih perioda sopstvenog i tuđih života, predela, pa i država. Nađe se u zbirci i po koja pouka, više ima poruka, psiholoških analiza, pa i produbljenih razmatranja. Neujednačenost po stilu, rimama i dužini pre će da odmori, nego da zamori čitaoca. A originalnost i svežina štiva je neporeciva. Ostale ocene su na poklonicima ove i ovakve književnisti.


Ostali naslovi iz oblasti: Poezija

Izdavač: Dosije; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 123 str.; 978-86-6047-412-6;