knjizara.com
Frankove internacionalne brigade

Kristofer Oten (autor)

Frankove internacionalne brigade
1320 din
U korpu

Ovo je vrlo čitak, zanimljiv rad, koji ispunjava veliku prazninu u literaturi o Španskom građanskom ratu – o stranim dobrovoljcima koji su se borili na strani Franka i nacionalista. On sistemski pokriva sve dobrovoljce iz svake pojedine strane zemlje i u tom procesu razrađuje širi istorijski kontekst i pomenutih zemalja i same Španije. Na taj način postavlja nacionalistički cilj u Španiji u širi kontekst konzervativne, katoličke i fašističke struje u Evropi i svetu.

Marko H

oare, Univerzitet KingstonPuna fascinantnih detalja, Frankove Internacionalne brigade je ključna knjiga za razumevanje međunarodnih dimenzija Španskog građanskog rata – njega nisu vodili romantični mladići koji se bore za Republiku. Preporučuje se onima koji tek ulaze u ovu temu, kao i onima koji žele da prošire svoje znanje ovog fascinantnog perioda nedavne istorije.

Džejson Vebster, pisac dela Život u senci Španskog građanskog rataZanimljivo štivo, koje se poziva na mnoge do sada zapostavljene knjige, novinske članke i lične izvore, Frankove internacionalne brigade nude intrigantan uvid u papazjaniju od krajnjih desničara, avanturista i otpadnika.

Majkl Alpert, pisac Nove internacionalne istorije Španskog građanskog rataOten pronicljivo kazuje biografije, sećanja i istraživanja o Frankovim stranim bojovnicima: od Maora, nacista i fašističkih vojnika do krajnje raznovrsnih grupa stranih dobrovoljaca koji su želeli da se bore protiv komunizma.
Džoan Marija Tomas, član sekcije za istoriju, Španske Kraljevske Akademije

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Španija
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Magnus; 2023; Broširani povez; latinica; 21 cm; 363 str.; 978-86-89159-31-8;