knjizara.com
Braća po duši

Daglas Karlton Abrams, Dezmond Tutu, Dalaj Lama (autor)

Braća po duši
rasprodato

Krajnji izvor sreće nalazi se u nama samima. Ne u novcu, ne u moći, ne u zvanju, koji ne uspevaju da nam donesu unutrašnji mir moramo da zavirimo unutra.
Dvojica duhovnih vođa, dobitnici Nobelove nagrade za mir, dalaj-lama i Dezmond Tutu, upuštaju se u dubokoumnu raspravu u kojoj će razmeniti iskustva o tome kako pronaći sreću uprkos izazovima koje život nameće.
Nikakva mračna sudbina ne određuje budućnost. Mi je određujemo. Svakog dana i svakog trenutka u stanju smo da obnavljamo svoj život i sam kvalitet ljudskog postojanja na planeti. To je moć kojom raspolažemo. Radost i sreća ne mogu se pronaći u stremljenju bilo kom dostignuću ili cilju. One se ne nalaze u

bogatstvu ili slavi. Nalaze se jedino u ljudskom umu i srcu, i nadamo se da ćete ih tamo i pronaći. Kako da prihvatimo stvarnost svog života, ništa ne poričući, ali da prevaziđemo bol i patnju koji su neizbežni? A čak i kada nam je život dobar, kako da živimo u radosti kada toliki drugi pate? Ova knjiga jeste pokušaj ne samo da se odgovori na ova pitanja nego i da se očuva ono što su ova dvojica izuzetnih vođa otkrili u svojim dugim životima.

Svaki dan je nova mogućnost da se počne iznova. Svaki dan je vaš rođendan. Neka ova knjiga bude blagoslov za sva osećajna bića uključujući i vas.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Globalizacija
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2016; Broširani povez; latinica; 21 cm; 294 str.; 978-86-10-01827-1;