knjizara.com
Balkanski vrtlog

Eleonora Vasović (autor)

Balkanski vrtlog
rasprodato

Balkanski vrtlog je jedna dinamična priča o vremenu u kom živimo, ali i o decenijama koje su iza nas. Spisateljica nas na jedinstven način vodi kroz vrtloge prošlosti, podsećajući nas na vrednosti koje smo u međuvremenu izgubili i dajući sasvim drugačiji pogled na sadašnjost.

Povratak mlade devojke, ćerke nekadašnje prima balerine, uzdrmaće političke strasti u zemlji na brdovitom Balkanu i pokrenuti pomalo zaboravljeno pitanje: gde su nestale kiparske pare?

U ovom vremenu izgubljenih vrednosti, ne možemo a da se ne zapitamo da li nas određuje zemlja rođenja ili koreni?

Dinamičan

triler o porodici, ljubavi, prijateljstvu, nacionalnom interesu, špijunaži, bogatstvu i laži, Balkanski vrtlog pomaže nam da pronađemo odgovore.

Pre nekoliko meseci Radmila je imala sve u životu. Rođena u Americi nije ni slutila da je krv predaka tako jaka. Da se od sudbine ne može pobeći. Dolaskom u Beograd otkriva “mračnu” tajnu svoje porodice. Hoće li uspeti da se izbori sa teretom nasleđa?
Šta znači biti bogat u zemlji “koja munjevitom brzinom menja ideologije i pravce razvoja”?
U traganju za istinom svedok je umiranja jedne veličanstvene države i opasnosti koja preti njenoj porodici.
Da li je ljubav dovoljno jaka da pobedi pohlepu u potrazi za kiparskim parama?

“Ovo je književno delo složene strukture i sadržine te ga svrstavamo u romansiranu priču, tj. roman.Pripada političkom romanu, društvenom, kriminalističkom, istorijskom, porodičnom, a ponajviše psihološkom romanu. Svakako da obiluje i erotskim epizodama, koje su povezane sa ukupnom strukturom romana. Slojevitost romana ogleda se kroz svoju predmetnost. To su ljudi, događaji, osećanja, predeli, misli, ideje, motivi, intuicije i još ponešto.”
Prof. dr Tadija Eraković

“Ovo nije ljubavna priča, iako je ljubav glavna nit koja povezuje sve junake i događaje.”
Eleonora Vasović

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Platoneum; 2014; Broširani povez; latinica; 20 cm; 207 str.; 978-86-85869-65-5;