knjizara.com
Aristotel

Idit Hol (autor)

Aristotel
704 din
Stara cena: 880 din
U korpu

Jedini način da se bude dobra osoba jeste da se čine dobre stvari.
Aristotel je bio izuzetan mislilac, možda najveći u istoriji. Ipak, bio je zaokupljen jednim običnim pitanjem: kako biti srećan. Njegovo najdublje uverenje je bilo da svi možemo biti srećni na smislen i trajan način, i on je to pokazao svojim primerom.
U ovoj knjizi, koja je neka vrsta priručnika o njegovim bezvremenim učenjima, profesorka Idit Hol pokazuje koliko je Aristotelovo razmišljanje upravo ono što nam je danas potrebno. U deset prak

tičnih lekcija dato je sve što nam treba da bismo nešto više saznali o sopstvenom karakteru, spoznali sebe i naučili kako da donosimo odluke koje su najbolje za naš život i blagostanje. Naučićemo kako da dobro prođemo na razgovoru za posao, kako da izaberemo partnera i bliske prijatelje, kako da se suočimo sa smrću i bolom zbog gubitka voljene osobe. U životu se svi susrećemo sa istim izazovima – kako u antičkoj Grčkoj tako i u današnjem savremenom svetu – i zbog toga su saveti u ovoj knjizi bezvremeni. Nije potrebno da se striktno pridržavamo pravila već, kako nas uči Aristotel, da svesno i promišljeno težimo tome da budemo što srećniji i vodimo dobar, ispravan i ispunjen život.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Filozofi
Ostali naslovi iz oblasti: Filozofija

Izdavač: Publik Praktikum; 2023; Broširani povez; latinica; 23 cm; 206 str.; 978-86-6152-100-3;