knjizara.com
Američka vrteška

Dušan Zupan (autor)

Američka vrteška
990 din
Stara cena: 1100 din
U korpu

Zbornik novinskih tekstova Dušana Zupana
Američka vrteška uglednog spoljnopolitičkog novinara Dušana Zupana, zbornik je novinskih tekstova nastalih krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina.
Novinarskom spretnošću, političkim iskustvom, ali i uz neophodnu smelost, Dušan Zupan sačiniće karusel na kom se u, svojoj hipnotišućoj rotaciji, smenjuju svi društveni aspekti uz nezaobilazne političke elemente udaljene Amerike, koja nekim čudom, utiče na čitavu planetu.
Obilje građe izneto prijemčivim jezikom, približiće nam ovu najsloženiju zemlju sveta, pronalazeći idealnu meru između viđenog i doživljenog. Razmatrajući dihotomije sku

pljene u antipode videćemo i dobro i zlo, sresti i bogate i siromašne, učene i nepismene, obesne i gladne i sve oprečnosti od kojih je sazdana Amerika.
Da li je Amerika svet unutar sveta, svojevrsni teatar unutar teatra? Kakve su posledice kada se uloga loše odigra? Ko je samo lepo lice televizijskih ekrana, a ko prosjak bez doma?
Slikoviti prikaz i svojevrsna demistifikacija najsloženijeg društva današnjice stali su među korice ove knjige – u vrtešku kojoj nema kraja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: SAD
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2023; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 432 str.; 978-86-515-2149-5;