knjizara.com
Žudeći za Oljom : daleki rtovi ljubavi i saznanja

Vladimir Konečni (autor)

Žudeći za Oljom : daleki rtovi ljubavi i saznanja
2200 din
U korpu

Kosmopolitski roman za sva vremena.

Osamdesetih godina prošlog veka, Odila i Selesten de Kernevel sreću nezaboravne ljude i žene tokom dve godine svog ponekad opasnog putešestvija na tri kontinenta. On je francuski aristokrata, a majka njegove devetogodišnje ćerke umrla je sat posle rođenja deteta. Njihov najvažniji cilj je da izdejstvuju pomilovanje od sovjetskih vlasti za Olju Naratovnu koja čami u zatvoru na Volgi.

Olja je prelepa pesnikinja rusko-tatarskog porekla, koja je ponekad radila kao kolgerla da bi pomogla svojoj siromašnoj baki. Hrabrost

i intuicija vode oca i ćerku do podeljenog Berlina, u Jerusalim i na vrh Mojsijeve gore, kao i do ostrvca u Južnoj Africi pod aparthejdom na kome je zatočen Nelson Mandela. Uz riku divljih životinja u parku Kruger, putnici dobijaju misteriozno obećanje od sovjetskih agenata da će pomoći u oslobađanju Olje, što će možda dovesti sve njih u veliku opasnost.

U golemom domašaju romana, koji grli planetu od smaragdnog Bajkalskog jezera u Sibiru do Rta dobre nade i moreuza posutog santama između japanskog Hokaida i sovjetskog Sahalina, ćerka i otac sazrevaju zajedno, kao što to čini ljubav Olje i Selestena.

„U ovoj grandioznoj, majstorski napisanoj, modernoj Odiseji, „Odi” i „Sel” su neodoljiv par koji svuda svojom osećajnošću uspeva da otvori tajna vrata”. – Marie-Thérese Frey

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2022; Tvrd povez; ćirilica; 20 cm; 824 str.; 978-86-515-1996-6;