knjizara.com
Znamenje anđela - posebno izdanje

Dejan Stojiljković (autor)

Znamenje anđela - posebno izdanje
rasprodato

Nebo se ne osvaja ognjem i čelikom. Nebo se osvaja vrlinom.
Godine 297. rimski cezar Galerije krenuće u osvetnički pohod na Istok da se obračuna sa Persijom i njenim vladarom. U velikoj invazionoj armiji naći će se tri čoveka koje povezuje nevidljiva nit sudbine i čija će dela označiti osvit jednog novog doba i uzdizanje jedne nove vere – hrišćanstva.
Galerije, veliki progonitelj hrišćana, i ne sluti da pod njegovom zastavom jašu tri čoveka koji će jednog dana postati hrišćanski sveci i utrti put jednom novom carstvu. Najstariji među njim

a je Georgije, stameni i harizmatični general iz Kapadokije, u istoj legiji je i tribun Dimitrije iz bogate senatorske porodice iz Soluna... Najmlađi se zove Flavije Valerije Konstantin, sin Galerijevog suvladara Konstancija Hlora, hrabri konjički oficir i naslednik prestola na Zapadu.
Od jermenskih pustinja, preko slavnih egipatskih gradova, od Naisusa i Singidunuma, sve do britanskih magli i zidina večnog Rima, iskovana u krvi i plamenu bitke, kaljena strašću, ljubavlju i nadom, dolazi priča o ljudima koji su promenili tok istorije i srušili jednu imperiju da bi na njenom zgarištu sazidali novu. Istovremeno, to je priča o snazi vere i prijateljstva, o najvećem progonu hrišćana u istoriji, o poslednjim danima Rima i začetku slavnog Vizantijskog carstva, o dva sveca koji su umrli za Boga u koga veruju i trećem, koji je postao prvi rimski car koji je poverovao u snagu Krsta.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2014; Tvrd povez; latinica; 20 cm; 384 str.; 978-86-521-1498-6;