knjizara.com
Zmijski zagrljaj

Nenad Necić (autor)

Zmijski zagrljaj
891 din
Stara cena: 990 din
U korpu

Pred čitaocima, za nepunih deset godina, tri su knjige proze Nenada Necića – romansijerski uobličene, delimično podređene kontroverznim pojavama, ovde i u svetu – pronicanjem modernim pripovedanjem u nekoliko vidova realnosti, zavisno od svoje autorske odgovornosti, koliko i od iskaza pripisanih literarnim junacima. Kao i Necićevi prethodni romani, tako i roman „Zmijski zagrljaj” ima uporište u životu manje urbanizovane sredine, u unutrašnjosti Srbije. Tu se, pored živ

ota, nazire i nešto zatajno, bez čijeg uticaja, posebno usponi i padovi pojedinaca, ne bi zadobili univerzalnija značenja, a samim tim i motivsku opravdanost oslikavanjem određenih likova, na svakidašnjoj pozornici u neprestanom nadmetanju istina i licemerja. Svakako autor širi mapu njihovog prisustva na različitim mestima, gde su, sticajem okolnosti, nalazili izvesne odgovore na mnoge egzistencijalne zapitanosti, recimo: Na trgu Svetog Marka u Veneciji, na Bosforu u Istanbulu, Beogradu, Havani; odnosno, svuda tragom čuvenog Ernesta Če Gevare.
Radomir Andrić

Roman „Zmijski zagrljaj” Nenada Necića pleni čitaoca svojom atmosferom i jednom neutaživom težnjom ka dobroti i pravdi. Necićeva Palanka je poprište neprestane borbe provincijalne patrijarhalne duše da se propne u nebeske visine i vapajem upozori svet da nemilosrdna trka za novcem i materijalnim dobrima ne znači – sreću. Na kraju svega ostane ono malo duše ili – ništa.
Dragoljub Milanović

Nenad Necić rođen je 1962. god. Živi u Svilajncu. Radi u pravosuđu u Jagodini. Za prethodna dva romana, „Najezda pacova” (2012) i „Park Kajmana” (2014), godine 2020. nagrađen je nagradom „Radoje Domanović”, koju dodeljuje Udruženje književnika Srbije.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čigoja; 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 424 str.; 978-86-531-0709-3;