knjizara.com
Zla berba

Paskal Rabate (autor)

Zla berba
1513 din
U korpu

Mladi sveštenik Pjer Fera, pun optimizma i želje da promeni naizgled idiličnu, ali ogovaranjima i lošim međuljudskim odnosima zatrovanu učmalu varoš u koju je poslat na svoju prvu službu, na kraju će spoznati koliko je put do pakla popločao upravo svojim dobrim namerama. U malo mesto dolazi neposredno nakon misteriozne pogibije uglednog vinogradara, pogibije koja će pokrenuti čitav niz tragičnih događaja.
Grafički roman Zla berba, prvi put objavljen 1997. godine, prethodio je Ibikusu (Besna kobila, 2013), delu koje je proslavilo Paskala Rabatea i koje ga je uvrstilo među najcenjenije autore francuskog stripa. No, već u ovom

grafičkom romanu, sav Rabateov talenat je uveliko prisutan: izvanredan scenario, crtež koji se prosto stapa sa pričom, filmsko kadriranje, montaža.. . Ako tome dodamo i njegov fantastičan dar da pronikne u sudbine i muke običnih ljudi, da njihovu svakodnevicu prikaže kao malo ko pre njega, ne čudi da je Zla berba izdržala probu vremena i postala klasično delo francuskog stripa.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Stripovi
Ostali naslovi iz oblasti: Strip

Izdavač: Besna kobila; 2015; Broširani povez; latinica; 24 cm; 152 str.; 978-86-88389-06-8;